Nagyságrendileg 150 milliós a kár a tűz által sújtott túrkevei termálfürdőben

Megosztás

Az egyik szauna gyulladt ki, de ennek a pontos okát egyelőre még nem tudják.

Mi is írtunk korábban róla, hogy szerda este tűz ütött ki a Túrkevei Termálfürdő fedett részében, ahol egy szauna kapott lángra, és a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A tüzet sikerült eloltani, személyi sérülés nem történt. A tűz miatt a strandnak egy napra be kellett zárnia – írja a Telex.

Az előzetes becslések szerint 150 milliós kár keletkezett az épületben, de még zajlik a felmérés. Erről Túrkeve polgármestere, az egykori LMP-s politikus, Sallai Róbert Benedek írt Facebook-oldalán.

A tető rekonstrukciója, a légtechnika helyreállítása, az érintett épületszárny helyreállítása, és az ottani technika újbóli beszerzése lesz a legnagyobb költség. Ha minden jól megy, 1-2 héten belül a fedett részen található medencék is kinyithatnak.

A polgármester azt is írta, hogy még nem lehet tudni pontosan, mi okozta a tüzet, mert egy ilyen szauna akkor sem okozhatna tüzet, ha éjjel-nappal megy. Sallai Róbert Benedek szerint szándékosságról valószínűleg nincs szó, és a gondatlanság is kizárható, valamilyen elektromos problémára gyanakodnak.

via Telex.hu; Fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek